Сред 10 000 продукта и конкуренция от 52 държави - GEFU спечели наградата iF DESIGN AWARD 2021 със своята дизайнерската серия X-PLOSION® в категорията продуктов дизайн.
„За да се справим с предизвикателствата на нашия свят по иновативен, смел и ориентиран към бъдещето начин, ние се нуждаем от блестящи умове, които ни водят напред“, каза журито на iF DESIGN AWARD – и точно това е това, което производителят на кухненски аксесоари GEFU показва.
С тази международно призната и известна награда GEFU за пореден път доказва своята иновативна сила, модерна и съвременна ориентация към нуждите и желанията на своите клиенти.
„Получаването на такова международно признание е нещо много специално за GEFU. То потвърждава нашия стремеж, възнаграждава усилията ни и най-вече ни позволява да продължим напред пълни с енергия и амбиции! Очакваме с нетърпение да продължим да предлагаме на нашите клиенти отлични, висококачествени кухненски инструменти, които са забавни и решават проблеми при готвене и в кухнята “, казва Рудолф Шилхайм, собственик на GEFU.
Наградата iF DESIGN AWARD е световно призната търговска марка за отличен дизайн от 1954 г.
Тя свидетелства за изключителни дизайнерски характеристики и следователно е една от най-важните дизайнерски награди в световен мащаб.
Присъжда се веднъж годишно от най-старата и независима проектантска институция, iF International Forum Design GmbH в Хановер.
Отличената с награда дизайнерска серия X-PLOSION® предлага уникални мелници за сол и черен пипер, оборудвани с прецизен керамичен механизъм CYCLONE®. 
В допълнение към мелниците, в серията се предлагат също хаванчета, рендета, канистери за подправки, мелници за чили и други иновации за подправки. Дизайнерската серия X-PLOSION® е изработена от висококачествена неръждаема стомана, като някои от продуктите са с черно покритие и анти-пръстов отпечатък.