СЪСТАВКИ


Количества за 2 пици

За тестото:

  • 220 мл вода
  • 1 чаена лъжичка пчелен мед
  • 20 гр прясна мая
  • 325 гр пшенично брашно тип 550
  • 75 гр Семола
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 30 гр зехтин

За соса за пица:

  • 400 гр пасирани консервирани домати
  • 1-2 Скилидки чесън (според вашите предпочитания)
  • 1 чаена лъжичка Подправка за пица
  • 1 щипка захар
  •  Морска сол и прясно смлян черен пипер 

За гарниране:

  • 250гр. Моцарела (2 топки)
  • 75 гр пармезан
  • Пресни гъби
  • Чери домати
  • 1 червена люта чушка
  • Пресен босилек

 

ПОДГОТОВКА


На тестото

  1. В голяма купа за смесване разтворете маята и меда във водата.
  2. Добавете брашното и семолата и разбъркайте с вилица. След това добавете солта, зехтина и месете тестото за около 10 минути. 
  3. Оформете тестото на топка покрийте и оставете да втаса на топло място за един час.

На соса и продуктите:

  1. Докато тестото втасва, поставете доматите от консерва в малка тенджера. С помощта на пресата за чесън GARLICO добавете чесъна, след това билките, захарта, солта и черния пипер. Варете на средна температура - за предпочитане 30 минути. В края подправете отново на вкус.
  2. Свалете от огъня и оставете соса настрана.
  3. Нарежете гъбите с RAPIDO
  4. Нарежете доматите на четвъртинки с FLEXICUT
  5. Разполовете топчетата моцарела и нарежете на равномерни филийки с резачката TARI, TOSCANA или CAPRESE... След това нарежете червените люти чушки
  6. Настържете пармезана с FROMAGGIO или друго подходящо ренде за пармезан

Приготвяне:

  1. Поставете камъка за пица в студената фурна (на най-долната релса на решетката) и загрейте фурната на най-високата степен (или на настройка за пица, или на горещ въздух)
  2. Разполовете тестото и разточете на два кръга върху набрашнена работна повърхност 
  3. Намажете тестото с доматения сос, след което разпределете моцарелата и пармезана отгоре. Поставете гъбите и доматите върху пицата и подправете с пресен пипер
  4. Извадете горещия камък за пица от фурната (поставете върху съответната решетка) и поръсете с брашно. Поставете първата пица върху камъка с лопатката за пица и я печете за около 10 минути - докато стане златисто кафява и хрупкава
  5. След това направете същото с втората пица
  6. Преди сервиране добавете пресен босилек и няколко кръгчета чили към пицата - насладете се..., добър апетит.