СЪСТАВКИ

За 4 порции

  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • 600 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 1-2 супени лъжици от Тайландска паста от червено къри (в зависимост от желаната пикантност)
  • 2 големи моркови
  • 2 голями пащърнака
  • 2 тиквички
  • 1 връзка зелен лук
  • 400 г кокосово мляко
  • 1 супена лъжица рибен сос или булон
  • 2 Листа от лайм
  • ½ връзка кориандър
  • ½ връзка Тайландски босилек
  •  Сол
ПОДГОТОВКА

Смесете нарязаните на кубчета пилешки гърди с пастата къри.

Използвайте Spirelli® XL, за да нарежете тиквичките на широки спирали. Посолети ги и отцедете в сито. Обелете морковите и пащърнакът и ги нарежете на тънки спирали със Spirelli® 2.0. Почистете зеления лук и го нарежете на пръстени.

Издърпайте листата кориандър и босилек от дръжките.

Загрейте кокосовото масло в голям тиган с покритие или в уок на средна температура. 
Добавете парчетата пилешки гърди и запържете за 5 минути.
Добавете спиралите от моркови и пащърнак и пържете още 5 минути, като разбърквате.
Добавете кокосовото мляко, рибния сос и листата на лайм.
Оставете да заври на среден огън и оставете да къкри за няколко минути, докато сосът се сгъсти.
Сложете спиралите от тиквички, добавете зеления лук и разбъркайте отново.

Подредете кърито и гарнирайте с кориандър и босилек. Сервирайте с жасмин или ароматен ориз.

Хранителна стойност на порция: 313 kcal, 1.315 kJ, 41 g протеин, 7 g мазнини, 7 g въглехидрати, 13 g фибри